Alkoholisme

Evidensbaseret alkoholbehandling

Alcoact bruger en evidensbaseret tilgang til alkoholproblemer.  Vi læner op ad sundhedsstyrelsens begreber om skadeligt forbrug og afhængighed. Vi screener dig for psykiske lidelser som en del af din behandling, da forskning viser, at f.eks. angst og depression hyppigt optræder sammen med alkoholafhængighed.

Hvis du vælger den behandlingsform, der kaldes ”minnesotabehandling”, får du et 12 trinsprogram, der skal passe på alle – uanset historik og aktuel livssituation. Dit alkoholproblem kaldes alkoholisme, og du er alkoholiker, der skal erkende, at du skal være på vandvognen resten af livet. I denne behandlingstilgang er det ikke relevant at kigge på individuelle årsager til problemet. Sådan arbejder vi ikke.

Individuel alkoholbehandling

Vi har en individuel tilgang til hvert menneske og anerkender, at der kan være gode grunde til det stigende forbrug. Vi er grundige i vores undersøgelse af rusens funktion for netop dig. Svære følelser og stress ses ofte som bagvedliggende faktorer for dit problem. Angst og depression kan også være en konsekvens af dit forbrug, der igen vedligeholder lysten til at drikke. For os er du unik.

Vi ser på dig som et almindeligt menneske, der har fået problemer med alkohol og muligvis har udviklet afhængighed. Ikke som alkoholiker med en kronisk sygdom kaldet alkoholisme. Udover at støtte dig i at genvinde kontrollen finder vi sammen ud af, hvilke områder i dit liv der skal justeres, så du opnår en varig forandring – uden forsimplede begreber og årevis med ugentlige AA-møder. Du får arbejdet med dine grundlæggende reaktionsmønstre, der har bidraget til dit nuværende alkoholproblem.

I Alcoact lægger vi stor vægt på din tryghed og anonymitet. Den individuelle og skræddersyede alkoholbehandling kan give dig begge dele. Du skal ikke sidde i gruppe med vidt fremmede mennesker og lytte til deres historier, som du måske slet ikke kan relatere til. Du skal ikke kalde dig selv ”alkoholiker”. Du skal bare være dig selv – sammen med din egen professionelle behandler, der er den samme person i hele forløbet.

 

Se videoen: Martin: At starte i behandling

Ring anonymt i dag

Vi tilbyder diskret ambulant alkoholbehandling alle hverdage mellem klokken 8.00-22.00

Ring: 60806121 vores professionelle rådgivere er klar til at hjælpe nu

Hvilke elementer indgår i en alkoholbehandling?

Her har du et lille overblik over, hvordan et behandlingsforløb kan se ud. Det kan variere, da vi gør en kunst i at skræddersy forløbet, så det dækker dine behov.

  • Kortlægningssamtale
  • 12 ugers behandling
  • Adgang til onlinebehandlings moduler
  • Efterbehandling i 9 måneder
  • Identifikation af højrisikosituationer
  • Strategier til at håndtere lyst og trang
  • Tilbagefaldforebyggende strategier
  • Terapi
  • Familie- og partnersamtale

Hvor kan jeg komme i alkoholbehandling?

Alcoact har fysiske afdelinger i Aarhus og Aalborg samt online i resten af landet.

Vi står altid klar til at rådgive dig eller dine pårørende. Har du spørgsmål, så ring eller skriv til os. Det er uforpligtende og gratis. Vi har ingen ventetider på alkoholbehandling.

Afdeling i Aarhus: Rosenvangs Allé, 222 C2, 8270 Højbjerg

Afdeling i Aalborg: Vesterbro 33a, 9000 Aalborg

Onlinebehandling: I hele landet

Har du spørgsmål eller ønsker du at komme i behandling udfyld Kontakt formular og vi kontakter dig allerede i dag

Blank Form (#3)

Er jeg alkoholiker?

Alkoholiker og alkoholisme er de ord, som typisk bruges om en person med alkoholproblemer. Det er ord, der kan vække skam og modstand. De er overbegreber, der refererer til kronisk sygdom og dig som syg patient. Vi opfatter disse begreber som generaliserende, forsimplende og stigmatiserende. De kan få mange mennesker til at fravælge behandling. Derfor bruger vi dem ganske enkelt ikke.

Blank Form (#3)