Bedre sent end aldrig med alkoholmisbrug

Udgivet: 12/08/2017

En kvinde som har afsluttet et behandlingsforløb har skrevet nedenstående. Hun giver os et lille ”vindue” ind i hendes verden. Hun har valgt at fortsætte med samtaler en gang om måneden fordi hun er kommet i kontakt med et eksistentiel lag som alkoholen havde holdt på afstand.


Behandlingsforløb hos John Tony Larsen

Kvinde 67 år, lykkeligt gift i 45 år, to voksne børn.

Mit alkoholmisbrug, som var eskaleret i nogle år, blev for meget for mine børn.

Jeg troede ellers, jeg selv kunne nedsætte det, da jeg ellers føler mig stærk og viljefast. Det kunne jeg ikke.

Børnene og min mand undersøgte flere muligheder for behandling. Jeg var i choktilstand i flere dage. Tanken om, at jeg skulle i behandling, gjorde mig rædselsslagen, men det var jo nødvendigt.

John Larsen blev kontaktet af min datter, han ringede til mig, og bare det at høre hans stemme og fornemme empati og indsigt, gjorde det staks lidt lettere.

Min mand var med til det første møde, hvor vi fik afklaret, hvordan et forløb kunne være. Jeg stod fast på, at jeg ikke ville tørlægges, men forsøge at få et meget minimeret forbrug. Det bestemte jeg til at være et par glas i weekenden eller eventuelt på hverdage, hvor pensionister jo ofte er til noget.

Hvis ikke jeg havde haft John Larsen som tovholder og samtalepartner, var det aldrig lykkedes. Bare det at orientere min nærmeste omgangskreds om mit problem måtte der et kærligt puf til. Jeg førte nøje lister over forbrug og trang, kaldet papegøjen, den er næsten den sværeste at klare.

Det gik nemmest i starten, så var hvedebrødsdagen ovre, og det blev hårdt, at overholde mine egne aftaler. I den periode blev det totalt nødvendigt at mødes eller tale i telefon med John.

De samtaler, som jeg for øvrigt ikke er vild med, da jeg plejer at være den, der styrer og gemme livets tildragelser i mit indre, fik åbnet noget i mig og forsøgt en forklaring på, hvorfor det var gået så galt.

Samtale min mine børn

Midt i forløbet var mine børn også med til en samtale. Der gik det for alvor op for mig, hvor påvirkede og bange de havde været. Samtidig ville de gerne lige se, hvad John var for et menneske, da de jo nærmest havde tvunget mig til at mødes med ham.  Alle blev helt rolige og fik spurgt ind til det, der bekymrede dem eller noget, de ikke forstod.

Sent i forløbet var vi alle fire samlet til møde, hvor vi ligesom afklarede fremtiden.

Familiens største bekymring var, hvis jeg skulle få et tilbagefald. Den store professionalisme og menneskekærlighed, John indeholder, gav endnu en gang ro i familien.

Hvor er det egentlig svært at se sig selv som afhængig. Man kan ikke undgå at tænke længe og meget over, hvorfor.

Dette behandlingsforløb har givet mig styrke til at finde tilbage til det gode liv, jeg levede engang med et minimalt forbrug.

Har du eller kender du en der har brug for vores hjælp?
Kontakt os og få hjælp til dine problemer.

John Tony Larsen

Psykoterapeut & Daglig Leder

Kontakt mig og få tid til en Uforpligtende og Gratis samtale allerede i dag!

Blank Form (#3)