Kokainmisbrug

Alcoact tilbyder professionel misbrugsbehandling til mennesker med kokainmisbrug.

Misbrugsbehandlingen er anonym og individuel. Det betyder, at du ikke skal sidde i gruppebehandling med andre. Der er kun fokus på dig og din situation. Du har samme misbrugskonsulent gennem hele dit forløb, og der er fuld diskretion.

I AlcoAct tilrettelægger vi altid misbrugsbehandlingen ud fra dine behov, så behandlingen forstyrrer din hverdag mindst muligt. Behandlingen kan således foregå efter arbejds- eller studietid i en af vores klinikker.

Helt konkret betyder det, at vi kan tilbyde tider mellem 8.00 til 22.00 på alle hverdage.

Vi tilbyder desuden også misbrugsbehandling online, hvilket betyder, at vi taler sammen over video, så du kan passe din behandling til din hverdag – uanset, hvor du befinder dig i verden.

Der er mulighed for akuttider aften og weekend alt efter behov.

Ring anonymt i dag

Er misbruget ved at tage magten fra dig? Ring allerede i dag og få den første hjælp!

Ring: 60806121 vores professionelle rådgivere er klar til at hjælpe nu

Alcoact er en privat aktør. Det betyder, at der ikke er offentlig registrering af vores kunder, så du trygt kan deltage i vores misbrugsbehandling med fuld fortrolighed.

Vores misbrugskonsulenter i Alcoact har mere end 20 års erfaring med misbrugsbehandling.

Er kokainen ved at tage magten fra dig?

Kokain er stærkt vanedannende. Du lover måske dig selv eller dine nærmeste at stoppe dit forbrug, men gang på gang tager trangen magten fra dig, og du tager et par “snitter”, og så stikker det hele af igen.

Det har måske udviklet sig fra at tage kokain til en fest, til at blive hver weekend og måske også på hverdage. Du føler, at det kører for dig, du får let ved at tale, oplever “lykkefølelse” og føler dig på toppen, nærmeste ekstatisk. Alle problemerne “forsvinder”, når du er påvirket.

Nogen bruger kokain som et festmiddel, mens andre bruger det som et præsentationsmiddel i hverdagen. Eller en kombination.

Virkningen af kokain er ganske kort (ca. 30 minutter) og så en ny “streg” for at holde “humøret” oppe og for at undgå, at energien falder. Det er dyrt.

Ofte føler man sig stærkt nedtrykt efterfølgende og har måske angst-symptomer.

På sigt kan man udvikle angst, depression og afhængighed.

Har jeg et behandlingskrævende kokainmisbrug?

Kokain øger koncentrationen af dopamin i hjernen og giver følelsen af velbehag og lykke. Man bliver utrolig hurtig psykisk afhængig af kokain, fordi det giver en kort og intens rus. Du har måske taget kokain en gang i mellem til fester, men nu har det udviklet sig til hver weekend og måske også på hverdage.

Hvornår er der tale et behandlingskrævende misbrug? Det er i virkeligheden ret enkelt.

Dit forbrug er problematisk, når kokain eller andre rusmidler skaber problemer for dig selv eller for dine pårørende.

Der er flere tegn på et kokainmisbrug:

 • Du oplever en intens og nærmest uimodståelig trang
 • Du ender med at tage nogle ”snitter”, selvom du har besluttet dig for at stoppe
 • Du tager kokain hver gang, du drikker alkohol
 • Du forsøger at skjule eller lyver dit forbrug over for dine nærmeste
 • Du bruger kokain for at kunne præstere og booste din selvtillid
 • Du afviger fra dine egne værdier som menneske før, under og efter rusen
 • Du går i forsvar, når du bliver konfronteret med dit kokainmisbrug
 • Du kan ikke feste uden kokainrusen. Du ser det som et godt festmiddel.
 • Du er på udkig efter en situation, hvor du igen kan indtage kokain
 • Der er konsekvenser af dit forbrug – uden du regulerer eller stopper dit forbrug
 • Du bliver irritabel, når nogen kommenterer dit forbrug. Du bagatelliserer det.
 • Du oplever tristhed, uro og i svære tilfælde paranoia i dagene efter en ”fest”.

Måske genkender du nogle af ovenstående tegn? Det kan også være, at du oplever nogle helt andre tegn på, at dit forbrug har udviklet sig til et misbrug. Din partner vil ofte se nogle tegn, før du selv ser dem, hvilket er helt naturligt og en del af kernen i problematikken.

Din misbrugskonsulent er uddannet til at vurdere, om du har et behandlingskrævende misbrug.

WHO’s kriterier for kokainafhængighed

I Alcoact bruger vi WHOs afhængighedskriterier som et redskab til at vurdere, om du har udviklet afhængighed. Kriterierne er:

 • Trang

Craving er en stærk lyst og trang til kokain. Den opleves som svær at modstå

 • Kontroltab

Svækket evne til at nedsætte eller standse forbruget

 • Abstinenssymptomer

Uro, rastløshed, irritabilitet, tristhed, søvnproblemer, frygt og paranoia. Mange får en slags humørmæssig nedtur i dagene efter.

 • Toleranceudvikling

stigende forbrug af kokain over en længere periode. Der skal mere til for at få den ønskede virkning af kokainen.

 • Dominerende rolle med hensyn til prioritering og tidsforbrug. At man forsømmer familiære, social og arbejdsmæssige forpligtelser pga. af kokainmisbruget
 • Vedblivende brug trods erkendt skadevirkning. Dvs. fortsat indtag trods viden om negative konsekvenser ved forbruget.

Hvis du kan svare ja til 3 af de overstående kriterier, har du med stor sandsynlighed udviklet kokainafhængighed og har brug for professionel misbrugsbehandling.

Vi vil under alle omstændigheder anbefale, at du kontakter os for at komme til en gratis udredningssamtale, hvor vi grundigt kortlægger dit misbrugsmønster og giver dig et kvalificeret bud på, hvilken behandling der passer til dig.

 

Behandlingen virker – Mikkels historie og anbefaling

For fem år siden stod jeg et sted i mit liv hvor det hele var ved at ramle sammen. Jeg havde tabt kampen mod kokainen og lod bare afhængigheden få overtaget, jeg havde givet op efter mange fejlslagende forsøg, utallige besøg hos misbrugscentre og psykologer. Da jeg tog endnu en beslutning om at nu skulle det være slut var lykken at jeg fik kontakt til John, jeg blev mødt der hvor jeg var og vigtigst af alt: Han fik inddraget hele min familie og fik hjulpet med at få renset luften så vi kunne begynde at genopbygge det familie-bånd som ellers var ved at smuldre. John har hjulpet mig igennem hele den lange proces og stået klar til at samle mig op når det ikke fungerede for mig.

Dagen i dag har jeg formået at få ejerskabet over mit liv igen, fået en længere videregående uddannelse og få troen på mig selv igen. Det kan John helt sikkert tage noget af æren for, igennem mange gode snakke, redskaber og ikke mindst igennem mødet med et menneske der så mig for mig i den situation jeg stod i, har jeg fået lige præcis den hjælp jeg havde brug for. Derfor kan jeg kun sende mine varmeste anbefalinger og du skal ikke tøve hvis du ligesom mig var, er ved at give op på kampen mod afhængigheden.

Tak for at samle mig op da jeg havde brug for det.

Mikkel 28 år Aarhus

Din motivation er en vigtig drivkraft for at komme ud af kokainmisbruget.

Først og fremmest skal vi arbejde med din motivation. Det er et arbejde hvor det bliver tydeligt for dig hvilke konsekvenser kokainmisbruget har haft for dig og dine nærmeste. Du kommer i kontakt med dine værdier som menneske. Det gør ondt at svigte sine værdier (skyld og skam). Alcoacts behandling er sammensat så du får bearbejdet den smerte der er forbundet med et misbrug og vi giver dig konkrete redskaber til at leve et liv uden misbrug af kokain. Dine værdier vil være det kompas du navigerer efter fremadrettet uden misbrug.

Individuel misbrugsbehandling ved kokainafhængighed  

Vi har udviklet et 12 uger primært behandlingsforløb med 9 måneders efterbehandling.

Vores individuelle misbrugsbehandling er bygget op om et 11 modulers behandlingsprogram, som du får adgang til ved behandlingsstart. De ugentlige samtaler sikrer, at behandlingen rammer præcist i forhold til din måde at bruge kokain på. Du vil hurtigt få konkrete redskaber til at tackle dit misbrugsproblem både gennem samtalerne og gennem modulerne.

Dit fulde behandlingsforløb består af:

 • Kortlægnings- og udredningssamtale
 • 1-2 ugentlige individuelle samtaler i 12 uger
 • Adgang til vores onlinebehandlingsmoduler
 • Parsamtaler (hvis det ønskes)
 • Familiesamtaler (hvis det ønskes)
 • Pårørendesamtaler (hvis det ønskes)
 • Telefonkonsultationer
 • Videokonsultationer
 • Mulighed for akutsamtaler alle ugens dage

Efterbehandling er vigtig for at holde fast i dine nye vaner. Det aftales, om det bedst foregår med individuelle samtaler kombineret med, par-/familiesamtaler. Efterbehandlingen varer typisk 9 måneder efter endt primær behandling.

Onlinebehandling er en mulighed for dem, der ikke har mulighed for at møde fysisk op til behandlingen pga. job eller bopæl langt fra en af vores afdelinger. Her vil du få en kombination af vores online behandlingsprogram og samtaler over video eller telefon. Det er ligeledes et 12 ugers struktureret program, hvor du kommer gennem alle de nødvendige elementer i et evidensbaseret misbrugsbehandlingsforløb.

Vores behandlingstilgang

Vores behandlingstilgang tager udgangspunkt i evidensbaserede metoder, der er anbefalet af Sundhedsstyrelsen og de nationale retningslinjer for misbrugsbehandling.

Vi arbejder ud fra følgende teoretiske forståelsesrammer:

 • Motivational Interviewing
 • Kognitiv misbrugsbehandling
 • Familieorienteret alkoholbehandling
 • Acceptance and Commitment Therapy (ACT).

Vi finder det bedste match mellem dig og den tilgang, der passer til din situation. Du bliver ikke påduttet noget. Du får redskaber til at løse dit problem og træffe gode valg omkring dit forhold til kokain.

Vi arbejder familieorienteret. Din partner, børn og øvrig familie påvirkes af dit misbrug. Inddragelse dine nærmeste i dit behandlingsforløb er den bedste gave, du kan give dig selv og din familie. Vi vil altid lægge op til parsamtale hvor det er relevant. Det giver de bedste behandlingsresultater.

Som pårørende er du også velkommen til at ringe og få en gratis uforpligtende samtale omkring din situation.

Har du spørgsmål eller ønsker du at komme i behandling udfyld Kontakt formular og vi kontakter dig allerede i dag

Blank Form (#3)

Her finder du vores klinikker:

Aarhus

Rosenvangs Allé, 222 C2, 8270 Højbjerg

Aalborg 

Vesterbro 33 a. 9000 Aalborg

Online alkoholbehandling

Med et onlinebehandlingsforløb kan du uafhængigt af hvor du befinder i Danmark eller for dens sags skyld i verden indgå i et behandlingsforløb

 

Kom til en gratis og uforpligtende samtale, hvor vi sammen kan klarlægge dit behov og udarbejde en plan for løsningen af dit problem.

Blank Form (#3)